Verwijzing in seconden

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER RIJBEREIK

eC4-Autonomy


Bij het kiezen van een elektrisch voertuig stelt zich de vraag naar het dagelijkse rijbereik, zowel voor korte als voor lange ritten.
Het rijbereik van onze voertuigen wordt vermeld volgens de WLTP-cyclus (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Deze gehomologeerde waarde kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. We geven je alle informatie zodat je de elektrische rijervaring beter kan begrijpen en er meer voordeel uit kan halen.

JE RIJGEDRAG EN ANDERE FACTOREN HEBBEN EEN IMPACT OP HET RIJBEREIK

picto-vitesse

SNELHEID

Bij 130 km/u wordt het rijbereik van een 100% elektrische auto gehalveerd in vergelijking met de gehomologeerde WLTP-waarde.
Langs de autosnelwegen zijn snellaadstations beschikbaar zodat je snel weer rijbereik kan terugwinnen tijdens een koffiepauze of lunch: tot 80% in 30 minuten (afhankelijk van het voertuig en op een snellaadstation van 100kW).

picto-climatisation

DE TEMPERATUUR

De weersomstandigheden hebben ook een invloed: de noodzaak om het passagierscompartiment te verwarmen en af te koelen heeft een invloed op de autonomie van de batterij.
Gebruik de thermische voorconditionering wanneer het voertuig wordt opgeladen om bij de juiste temperatuur te starten en je rijbereik te optimaliseren.

Picto-Style-de-Conduite

DE RIJSTIJL

Je rijstijl heeft een grote invloed op het rijbereik van je voertuig.

Geef de voorkeur aan een soepele rijstijl om het rijbereik te optimaliseren.

picto-charge-transportee

DE VERVOERDE LADING

Als je met accessoires op het dak rijdt of een zware lading vervoert, dan heeft dit een invloed op het energieverbruik van je voertuig.

Simuleer het rijbereik

Simuleer het rijbereik van de 100% elektrische voertuigen van Citroën in functie van je snelheid en de temperatuur.

KIES VOOR ECORIJDEN

eC4-eco-driving

 

 

MEET JEZELF EEN VLOTTE RIJSTIJL AAN

Door vlot en soepel te rijden, vermijd je overmatig energieverbruik. Anticipeer op remmen en vertragen, beperk schokken. Pas op snelwegen je snelheid zo veel mogelijk aan, hoge snelheden verminderen snel het rijbereik van je wagen.

 

GEBRUIK DE VOORCONDITIONERING VAN JE VOERTUIG

Gebruik de oplaadtijden voor de voorconditionering van je wagen zonder het laadniveau te beïnvloeden. Zo beperk je het energieverbruik van airco- of verwarmingssystemen tijdens het rijden.

 

GEBRUIK DE B-MODUS (BRAKE)

Gebruik zo veel mogelijk de B-modus, zo wordt de batterij opgeladen tijdens het remmen en vertragen.

 

CONTROLEER DE BANDEN

Naast je veiligheid heeft ook je energieverbruik baat bij een goede staat van de banden en een goede bandenspanning. Controleer ze dus regelmatig.

Top