Verwijzing in seconden

VRAGEN OVER ELEKTRISCHE WAGENS CITROËN GEEFT ANTWOORD

RIJBEREIK

OPLADEN

DIENSTEN

KOSTEN

“HOE CONTROLEER IK HET RIJBEREIK VAN MIJN AUTO?”

Het rijbereik van een elektrische wagen wordt, net als bij een klassieke verbrandingsmotor, weergegeven naast uw snelheidsmeter. Dat rijbereik wordt in real time berekend, rekening houdend met uw rijstijl en vele andere factoren.

Bij hybridewagens geeft een blauwe verklikker op de achteruitkijkspiegel aan wanneer u in de zuiver elektrische modus rijdt. Bovendien wordt op uw teller aan de ene kant het resterende elektrische rijbereik weergegeven en aan de andere kant het thermische rijbereik.

Ook kunt u de laadtoestand van uw wagen op elk moment vanop afstand controleren dankzij de My Citroën-app.

“WELKE AFSTAND KAN IK AFLEGGEN MET MIJN ELEKTRISCHE WAGEN?”

Met een gemiddelde van 1 tot 2 laadbeurten per week dekt u al uw dagelijkse ritten. Indien nodig kunt u gemakkelijk oplaadpunten vinden in de buurt van uw dagelijkse activiteiten.

De nieuwe SUV C5 Aircross Hybrid heeft een zuiver elektrisch rijbereik van 50 km volgens de WLTP-norm. Voor de wagens uit het zuiver elektrische gamma varieert het rijbereik tussen 150 en 200 km.

Voor meer details over het rijbereik van een specifieke wagen verwijzen we naar de pagina’s van het model in kwestie. Daar kunt u ook de technische fiches van deze modellen downloaden.

Belangrijk om te weten is dat het reële rijbereik van uw wagen afhangt van verschillende factoren:

  • Het vervoerde gewicht
  • Uw rijstijl
  • Het terrein met meer of minder hoogteverschil
  • Gebruik van verwarming, airconditioning

“WAT ZIJN DE BIJZONDERHEDEN VAN DE HYBRIDE CITROËN?"

Met een oplaadbare hybridewagen geniet u elke dag volop van het comfort en de prestaties van de volledig elektrische modus, maar zonder uw avontuurlijke dromen op te geven, dankzij een verbrandingsmotor die wanneer nodig automatisch de fakkel overneemt.

Kortom: de oplaadbare hybridewagen is een doordachte combinatie van een elektrische en thermische aandrijving om nog verder te gaan op het vlak van prestaties en comfort.

“HOE EN WAAR KAN IK MIJN WAGEN OPLADEN?”

Of u nu thuis, op kantoor of onderweg bent, er bestaan tal van laadoplossingen. 

De meest voorkomende oplossing is thuis laden: met een laadoplossing aan huis profiteert u van de nachtelijke uren om een optimaal rijbereik te verzekeren. 

U vindt ook steeds gemakkelijker laadoplossingen op kantoor of in de buurt van uw dagelijkse activiteiten. De geconnecteerde diensten van Citroën zijn er om de lokalisatie van laadpalen en de betaling van uw laadbeurten te vergemakkelijken.

“HOE LANG DUURT HET OM MIJN WAGEN OP TE LADEN?”

De laadtijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het batterijtype, maar ook – en vooral – de installatie die u hebt gekozen. 

Er bestaan verschillende types van huishoudelijke of openbare laadpalen met verschillende vermogensniveaus. Voor meer informatie over de verschillende beschikbare laadoplossingen en de overeenkomstige laadtijden, leest u de speciale pagina.

Bovendien heeft elke wagen andere kenmerken die de laadtijd beïnvloeden. U vindt alle informatie op de specifieke voertuigpagina's, alsook in de technische fiches die u kunt downloaden.

“HOE LAAT IK EEN STOPCONTACT OF WALLBOX INSTALLEREN IN EEN MEDE-EIGENDOM?”

Of het nu om een individuele woning of een mede-eigendom gaat, Citroën begeleidt u en brengt u in contact met een installatiepartner.

Voor nog meer eenvoud en gemak wordt u gedurende het hele proces begeleid door uw concessiehouder. Zodra uw behoeften bepaald zijn en de offerte aanvaard is, bestelt de installateur de uitrusting rechtstreeks. Uw adviseur staat ook tijdens het hele proces tot uw dienst en volgt het goede verloop van de installatie op.

Dankzij het ‘recht op een stopcontact’, een Europese richtlijn, kunt u het laadsysteem even goed laten installeren op uw parkeerplaats in mede-eigendom of op kantoor als bij een eengezinswoning.

“KAN IK MIJN ELEKTRISCHE WAGEN OPLADEN AAN EEN KLASSIEK STOPCONTACT?"

U kunt uw wagen perfect opladen aan een klassiek huishoudstopcontact, met de standaard meegeleverde kabel.

Wilt u sneller opladen, laat dan een versterkt stopcontact of een WallBox installeren.

“KAN IK HET LAADPROCES VAN MIJN WAGEN PROGRAMMEREN?"

U kunt een laadbeurt starten, een uitgestelde laadbeurt programmeren en de preconditioning van het interieur instellen vanuit het comfort van uw woonkamer. Dankzij de My Citroën-app en alle geconnecteerde diensten van Citroën was elektrisch rijden nog nooit zo eenvoudig.

BESTAAN ER SPECIFIEKE VERZEKERINGSCONTRACTEN VOOR ELEKTRISCHE WAGENS?

Bij sommige verzekeraars geniet u voor een elektrische wagen kortingen tot 30 procent op uw contract.

HOE MAAK IK MIJN ACCOUNT VOOR MY CITROËN AAN?

Uw My Citroën-account aanmaken is kinderspel: download eerst de app in de App Store of Play Store naargelang uw smartphone.

Om u gemakkelijk in te schrijven, moet u uw inschrijvingsbewijs bij de hand houden. Om uw wagen te koppelen aan de app en gebruik te maken van alle functies, dient u namelijk het VIN-nummer en de huidige kilometerstand van uw wagen in te voeren.

Het chassisnummer (VIN), bestaande uit zeventien alfanumerieke tekens, vindt u in de E-referentie van uw inschrijvingsbewijs. Neem vervolgens de kilometerstand op de teller over.

Zodra u dit hebt ingevoerd, kunt u met de vingertoppen genieten van het digitale ecosysteem van uw Citroën en van alle geconnecteerde diensten.

“WAT IS DE GEMIDDELDE KOSTPRIJS OM MIJN ELEKTRISCHE WAGEN OP TE LADEN?”

In Frankrijk kost een kilowattuur ongeveer 0,15 euro.  De elektrische batterij van de SUV C5 Aircross Hybrid heeft een capaciteit van 13,2 kWh. Een gemiddelde laadbeurt kost dus 1,98 euro.

Voor een zuiver elektrische wagen met een batterij van 50 kWh wordt de kostprijs per 100 km dus geraamd op 2,25 euro

Ter vergelijking: om 100 km op benzine te rijden, betaalt u ongeveer 8 euro. De overgang naar elektriciteit levert dus wel degelijk elke dag besparingen op.

 

Top