[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:NL] [cle1: SECONDES Lang:NL]
wtcc20150606063_e0a05.jpg

CITROËN's rode leger verovert Rusland

Yvan Muller en José María López hebben hun sterke kwalificatieresultaat vandaag opnieuw omgezet in een een-twee zege voor Citroën Total in de eerste race van de dag op de Moscow Raceway. Een podium in Race 2 zat er niet in voor de Citroën WTCC-auto's, met Ma Qing Hua, Yvan Muller en Sébastien Loeb op respectievelijk een vijfde, zesde en zevende plaats. Hoewel hij geen goed resultaat kon behalen in de tweede race, blijft José María López aan de leiding in het WK, vóór Yvan Muller en Sébastien Loeb, terwijl Citroën onveranderd het constructeurskampioenschap aanvoert.

Yvan Muller ging in Race 1 flitsend van start en versloeg zijn teamgenoot vóór de eerste bocht. Met Gabriele Tarquini en Rob Huff net achter hen bestond de kopgroep uit vier FIA WTCC Wereldkampioenen. Ma Qing Hua kende eveneens een goede start en passeerde Tom Chilton om de vijfde plek over te nemen. Sébastien Loeb – die vanaf de zesde startrij vertrok – had het veel lastiger. De negenvoudig WRC-kampioen klom al snel naar positie acht, maar werd in de derde ronde ingehaald door Tiago Monteiro. Tot aan de finish gebeurde er daarna niet veel, waardoor Yvan Muller zijn derde zege van het seizoen noteerde, na zijn overwinningen in Marrakesj en op de Nürburgring.

Kort daarna ging Race 2 van start. Ditmaal was Ma Qing Hua de best gekwalificeerde Citroën-coureur, op P5. José María López, Yvan Muller en Sébastien Loeb startten respectievelijk vanaf een negende, tiende en elfde positie. Ondanks zijn goede start werd Ma in de eerste bocht in de drukte van de baan geduwd. Na één ronde kwam de Chinese coureur als vijfde door, achter Monteiro, Michelisz, Catsburg en Valente. Hij werd gevolgd door Huff, Tarquini, Loeb, Chilton, Muller en López. De man uit Argentinië wist dat zijn kansen waren vergooid door zijn valse start en kort daarna kreeg de regerend Wereldkampioen een drive-through penalty toebedeeld. Monteiro had ondertussen een gat getrokken, maar achter hem waren er overal gevechten gaande. Ma Qing Hua verschalkte Sébastien Loeb en heroverde daarmee de vijfde positie, met zijn teamgenoten in zijn voetspoor. Yvan Muller slaagde er in zich langs Sébastien te wurmen, waarmee het team als vijfde, zesde en zevende finishte en waardevolle punten voor het Rijders- en Constructeurskampioenschap scoorde.

Yves Matton, Hoofd van Citroën Racing: "Dit weekend in Moskou was een prachtig evenement, waarbij de prestaties veel dichter bij elkaar lagen dan voorheen. Op de volgende circuits zullen we aan de hand van de compensatiegewichten zien of dit een eenmalig fenomeen was of een aanhoudende trend. Yvan Muller had een fantastisch weekend. Hij is doorgeschoven naar een tweede plaats in het WK en ingelopen op Pechito López. Het ziet er naar uit dat we een paar interessante races tegemoet gaan, vooral vanwege Sébastien Loeb die zich terug zal willen knokken, en Ma Qing Hua die telkens weer beter wordt."

RACE 1

1. Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
2. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
3. Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)
4. Rob Huff (Lada Vesta WTCC)
5. Ma Qing Hua (Citroën C-Elysée WTCC)
6. Tom Chilton (Chevrolet RML Cruze TC1)
7. Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
8. Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
9. Sébastien Loeb (Citroën C-Elysée WTCC)
10. Jaap Van Lagen (Lada Vesta WTCC)
14. Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)

RACE 2

1. Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
2. Rob Huff (Lada Vesta WTCC)
3. Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
4. Nick Catsburg (Lada Vesta WTCC)
5. Ma Qing Hua (Citroën C-Elysée WTCC)
6. Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
7. Sébastien Loeb (Citroën C-Elysée WTCC)
8. Hugo Valente (Chevrolet RML Cruze TC1)
9. Tom Chilton (Chevrolet RML Cruze TC1)
10. Tom Coronel (Chevrolet RML Cruze TC1)
11. Rickard Rydell (Honda Civic WTCC)
12. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)

Stand WK: Rijders

1. José-María López: 199 punten
2. Yvan Muller: 164 ptn
3. Sébastien Loeb: 135 ptn
4. Tiago Monteiro: 102 ptn
5. Ma Qing Hua: 84 ptn

Stand WK: Constructeurs

1. Citroën: 434 ptn
2. Honda: 317 ptn
3. Lada: 126 ptn

Top