[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:NL] [cle1: SECONDES Lang:NL]
miror_screen_nl.jpg

Muziek beluisteren via uw smartphone of uw route vinden? Dat is eenvoudig en intuïtief. Uw compatibele applicaties verschijnen via Mirror Screen op de 7" touchscreen van uw auto. Dat is toch wel een stuk praktischer! Mirror Screen werkt met Apple CarPlayTM en MirrorLink®.

 

MIRROR SCREEN, WAT IS DAT?

Dankzij Mirror Screen kunnen compatibele applicaties en content van uw smartphone bediend worden op de 7" touchscreen. Dat is praktischer, eenvoudiger en veiliger.

Het volstaat om uw smartphone aan te sluiten met behulp van een verbindingskabel en vervolgens de Mirror Screen-modus te activeren op de 7" touchscreen. Mirror Screen maakt gebruik van het data-abonnement van de smartphone en genereert geen extra abonnementskosten (2).

Zodra de smartphone met uw voertuig verbonden is, wordt het design van de applicaties aangepast opdat ze bruikbaar zouden zijn aan het stuur. U rijdt in alle veiligheid.

Opmerking

Apple CarPlayTM

MirrorLink®

FAQ

Eenvoudig, veilig en ludiek

Gebruikt u liever de iPhone? Geen probleem... U hebt enkel een usb-kabel en de Apple CarPlayTM-applicatie nodig om in alle veiligheid oproepen te ontvangen en te lanceren, uw weg te vinden via Kaarten, uw muziek te beluisteren en uw berichten te lezen. En om de ogen op de weg gericht te kunnen houden, activeert u de Siri-stemherkenning vanaf de touchscreen of via de bedieningsknop links onderaan het stuur. De functie wordt zelfs geactiveerd wanneer u "Zeg, Siri" zegt. Oh ja, en met Apple CarPlayTM kunt u ook een aantal geluidsapplicaties zoals Spotify en Deezer gebruiken.

Map.png

Kaarten - Een applicatie voor routebegeleiding, verkeersinformatie en het voorziene uur van aankomst. Kaarten kan ook anticiperen op de route vanaf de adressen die vermeld staan in de e-mails, sms'en, contacten en kalenders.

Message.png

Berichten – Een applicatie om sms'en te verzenden, te lezen en te beantwoorden. En dankzij Siri moet u niet naar uw iPhone kijken tijdens het rijden. Dat is gemakkelijker en veiliger!

Call.png

Telefoon - Een applicatie om te bellen en uw voicemail te beluisteren. Siri helpt u al deze taken te vervullen... Het volstaat om het hem te vragen.

Musique.jpg

Muziek - Een applicatie om al uw favoriete artiesten, songs en afspeellijsten terug te vinden met behulp van de ingebouwde bedieningsknoppen van uw auto. En opnieuw is Siri van de partij!

Spontify.png

Spotify - Een applicatie om miljoenen muzieknummers terug te vinden op het scherm van uw auto. Zoek de titels van uw keuze of laat Spotify voor u zoeken.

Deezer.jpg

Deezer - Nog een applicatie om alle muziek te vinden waar u naar op zoek bent... Met meer dan 40 miljoen nummers.

Sticher.jpg

Stitcher - Een applicatie om meer dan 40.000 radiozenders, audioprogramma's en podcasts van over heel de wereld te beluisteren.

Opmerking

Compatibele smartphones: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s en iPhone 6s Plus

MirrorLink®, wat is dat?

Via MirrorLink® kunt u via de 7" touchscreen van het voertuig de functionaliteiten en de compatibele applicaties van uw smartphone bedienen met behulp van een usb-kabel. Alleen de gecertificeerde MirrorLink®-applicaties werken op het scherm van uw CITROËN. Bepaalde contenttypes die gratis toegankelijk zijn via uw smartphone, vereisen een betalend abonnement op een gecertificeerde MirrorLink®-applicatie.

Sygic GPS Navigation

Sygic Car Navigation - Een applicatie om u te begeleiden tot aan uw bestemming. De kaarten worden geïnstalleerd op uw smartphone... Zonder internetverbinding! Ontvang meerdere keren per jaar gratis nieuwe kaartupdates (betalende applicatie).

iCoyote.jpg

iCoyote - Een applicatie voor gps-navigatie met real-time verkeersinformatie die u waarschuwt voor snelheidsbeperkingen, risicozones en gevarenzones, files en verkeersbelemmeringen (applicatie waarvoor een betalend abonnement vereist is).

 

 

essence.jpg

Brandstof - Een applicatie om het goedkoopste pompstation te vinden in uw buurt of op uw reisweg. Profiteer van de meest betrouwbare informatie en tank tegen de beste prijs dankzij de dagelijkse updates (gratis applicatie).

Parkopedia - Een applicatie om een parkeerplaats te vinden vanaf uw huidige positie of vanaf een bepaald adres (betalende applicatie).

Het weer - Een applicatie die u aangeeft welk weer het is, rechtstreeks op uw dashboard (gratis applicatie).

Miroamer_Mirror_Screen

MiRoamer - Een applicatie om webradio's van overal ter wereld te beluisteren (gratis applicatie).

Audioteka France - Een applicatie om audioboeken te kopen en te beluisteren uit een bibliotheek van 1000 referenties in de Franse taal (gratis applicatie, aankoop van audioboeken betalend).

RockScout - Een applicatie om muziek te beluisteren van de Spotify-app via de touchscreen van uw auto (gratis applicatie).

 

Mirror Screen, wat is dat?
Dankzij de Mirror Screen-functie kunnen via de 7" touchscreen van het voertuig de functionaliteiten en de compatibele applicaties van zijn smartphone bediend worden met behulp van een verbindingskabel en dankzij het MirrorLink®-protocol (Android-smartphones) of Apple CarPlayTM  (iPhone).

Hoe weet ik dat mijn voertuig compatibel is met de Mirror Screen-functie?

Mirror Screen is beschikbaar in de volgende CITROËN-voertuigen, die uitgerust zijn met de 7" touchscreenoptie met Mirror Screen-functie:

CITROËN C1 (Alleen MirrorLink)
CITROËN C3
CITROËN C4
CITROËN C5
Nieuwe CITROËN Berlingo

Is Mirror Screen een gratis dienst?

Mirror Screen is beschikbaar op alle compatibele voertuigen die uitgerust zijn met een 7" touchscreen met Mirror Screen-functie, aangeboden in optie of als standaarduitrusting, afhankelijk van de uitvoering.

De compatibele applicaties zijn gratis of betalend naargelang de keuze van de ontwikkelaars.

Mirror Screen maakt gebruik van het data-abonnement van de smartphone en vereist geen extra abonnement of inschrijvingskosten. De forfaitaire voorwaarden van het abonnement zijn van toepassing voor roamingkosten in het buitenland.

Hoe komt de Mirror Screen-verbinding tussen de smartphone en het voertuig tot stand?

De verbinding komt tot stand met behulp van de standaard usb-kabel die geleverd wordt bij de smartphone.

We raden u aan om:

  uw smartphone aan te sluiten op het voertuig met behulp van de usb-kabel;

  op de knop 'Verbinden' (CITROËN C1)  of 'MirrorLink® / Apple CarPlayTM' (andere compatibele CITROËN-voertuigen) te drukken;

  de applicaties zullen na een paar seconden weergegeven worden.

Kan ik mijn smartphone verder gebruiken eens hij aangesloten is op de Mirror Screen-functie?
Het is verboden zijn smartphone te gebruiken tijdens het rijden. Daarom werd Mirror Screen ontwikkeld voor een veilig gebruik via het scherm van uw voertuig.

Merk op dat, afhankelijk van het merk van uw smartphone, zijn scherm al dan niet de huidige pagina kan weergeven.

Wat is het voordeel van Mirror Screen ten opzichte van Bluetooth®?
Mirror Screen biedt meerdere voordelen: 

  Dankzij Mirror Screen kunnen compatibele applicaties van zijn smartphone rechtsreeks bediend worden op de 7" touchscreen.

  De Car Mode-functie van de smartphone (als die beschikbaar is, afhankelijk van de smartphonefabrikant) biedt meer ergonomie en brengt dankzij deze functie de visuele wereld van de smartphone voor de muziek- en telefoonfuncties over naar de 7" touchscreen. 

  Voor de muziek maakt Mirror Screen de weergave van de albumhoesjes mogelijk. 

  Dankzij de Mirror Screen-verbinding kunt u de smartphone ook terug herladen waardoor de smartphone langer gebruikt kan worden ten opzichte van de Bluetooth-verbinding

Het is verboden een smartphone te gebruiken aan het stuur. Is dit toegestaan dankzij Mirror Screen?
Het gebruik van Mirror Screen ontheft de bestuurder er niet van om aandacht te vestigen op de weg en zijn voertuig perfect onder controle te houden, in overeenstemming met de wegcode.

Mirror Screen biedt de bestuurder dus de mogelijkheid gebruik te maken van bepaalde applicaties van zijn smartphone aan boord van zijn voertuig, en dit op een voor zichzelf, zijn passagiers en de andere weggebruikers comfortabele en veilige manier.

Hoe weet ik dat mijn voertuig uitgerust is met de Mirror Screen-functie?
Een aanraaktoets 'Verbinden' (CITROËN C1) of 'MirrorLink® / Apple CarPlayTM' (andere compatibele CITROËN-voertuigen) verschijnt op het scherm van de 7" touchscreen en bevestigt op die manier de aanwezigheid van de Mirror Screen-functie.

 

Mijn voertuig is niet uitgerust met de Mirror Screen-functie: hoe kan ik ze toch gebruiken? 

Voor het gebruik van de Mirror Screen-functie is een uitrusting nodig die na de productie van het voertuig niet gemonteerd kan worden.

 

Welke smartphones zijn compatibel met MirrorLink®?
De lijst met compatibele smartphones kan geraadpleegd worden op de volgende website: http://www.citroen.fr/univers-citroen/technologie/mirror-screen.html 

Hoe gebruikmaken van iCoyote via MirrorLink®?
iCoyote is een betalende applicatie die compatibel is met MirrorLink®. Zodra de applicatie gedownload is op uw smartphone, moet u de MirrorLink®-verbinding activeren via de instellingen van de applicatie (betalende activering).

Voor meer informatie surft u naar www.moncoyote.com

Hoe ten volle voordeel halen uit de applicatie iCoyote met de functionaliteiten van de 7" touchscreen en andere MirrorLink®-applicatie?
Om gebruik te maken van de visuele en/of geluidsalarmen van de gevarenzones, moet u in de MirrorLink®-omgeving blijven. 

  Als u andere MirrorLink®-applicaties gebruikt, wordt een iCoyote-widget (visual) weergegeven op de applicatie die open staat op het scherm (bijvoorbeeld Sygic Car Navigation). Deze widget geeft met een rode driehoek de gevarenzones en de snelheidsbeperking, in combinatie met een geluidsalarm. 

  Om van het ingebouwde navigatiesysteem of de auditieve iCoyote-waarschuwingen te kunnen profiteren, mag u niet naar de ingebouwde radio luisteren maar kunt u bijvoorbeeld naar een Webradio luisteren (NB: in dat geval zullen de gesproken navigatie-instructies wegvallen). 

Moet ik een specifieke applicatie installeren om MirrorLink® te doen werken?
De MirrorLink®-functie zit in het besturingssysteem van uw compatibele smartphone.

Moet ik de laatste update van mijn smartphone installeren om MirrorLink® te gebruiken?We raden u aan de laatste updates te downloaden. Bij twijfel neemt u contact op met uw smartphonefabrikant.

Hoe een CITROËN C1 met bouwjaar 2014 updaten om te kunnen genieten van MirrorLink® 1.1?
De in 2014 gebouwde C1 kunnen geüpdatet worden voor het gebruik van MirrorLink® 1.1 en van nieuwe smartphone- en applicatiecompatibiliteiten via de MyCITROËN-account.

Te realiseren stappen:

  Downloaden van de software en van de MirrorLink® 1.1-videohandleiding vanaf MyCITROËN

  Installatie van de software op de 7" touchscreen via een usb-stick (installatieduur:  6 minuten)

Uw CITROËN-verkooppunt staat steeds tot uw dienst voor bijkomende informatie.


De MirrorLink®-verbinding komt niet tot stand: wat kan ik doen?

We raden u aan om de volgende controles uit te voeren in het 'Instellingen'-menu van uw smartphone:

  vergewis u ervan dat de meest recente versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd

  controleer of de MirrorLink®-verbinding actief is

  controleer of de 3G-dataverbinding actief is

  download de applicaties die compatibel zijn met MirrorLink® vóór alle gebruik

 

 

 

Top