Verwijzing in seconden

Citroën lanceert in 2017 een SUV-offensief zonder weerga met de onthulling van twee nieuwe voertuigen. De CITROËN C5 Aircross wordt onthuld op het autosalon van Shangai en zal in Europa tegen eind 2018 op de markt worden gebracht. Een tweede, meer compacte SUV – de Citroën C3 Aircross – zal weldra eveneens onthuld worden en vanaf 2017 in Europa op de markt worden gebracht.

 

 

ONTDEK HEM IN DE VIDEO

De CITROËN C5 Aircross is gebaseerd op het in 2015 onthulde Aircross-concept. Hij breekt de markt open en maakt op natuurlijke wijze het verschil: een uniek weggedrag, vol energie en betrouwbaarheid, conform het DNA van Citroën en de fundamentele eigenschappen van de SUV-wereld. 

 

 

597x339_Design_C5_Aircross-flou

EXTERIEURDESIGN :
EEN ENERGIEKE EN VASTBERADEN SUV

Een SUV met een sterke persoonlijkheid: De CITROËN C5 Aircross legt het segment van de SUV's nieuwe maatstaven op. Dankzij de evenwichtige, vloeiende lijnen, en sterke grafische elementen gaat zijn gespierde en robuuste exterieurstijl alle arrogantie uit de weg.

De CITROËN C5 Aircross heeft duidelijk het DNA van Citroën: dubbeldeks lichtsignatuur, technologische koplampen en achterlichten, dakrails en andere toetsen in de kleur, evenals een nieuwe interpretatie van de Airbump®.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

De CITROËN C5 Aircross betekent een grote stap in het Citroën Advanced Comfort®-programma met de introductie in wereldpremière van de ophanging met hydraulische, progressieve druklagers. Deze zorgen immers voor een weergaloos rijcomfort dat kenmerkend is voor Citroën. Elk traject is een ware uitnodiging om te reizen.

Naast zijn ruimtelijkheid op alle zitplaatsen is hij ook voorzien van de beste technologie om het autorijden steeds eenvoudiger te maken. Bovendien zorgt hij voor een moderne en allesomvattende aanpak wat comfort betreft.
1500x646_CAC

OPHANGINGEN MET HYDRAULISCHE, PROGRESSIEVE DRUKLAGERS

Citroën heeft zich voor de ontwikkeling van deze nieuwe ophanging gebaseerd op de ervaring en de knowhow van zijn ingenieurs, met als doel de filteringskwaliteit – die kenmerkend is voor Citroën en waaraan de klanten van het Merk gehecht zijn – te verbeteren. 20 patenten werden gedeponeerd. 

 

Dankzij de aanwezigheid van deze druklagers konden de ingenieurs het voertuig qua veerhoogte een grotere vrijheid bieden om een 'vliegend tapijt'-effect te creëren, alsof het voertuig over de oneffenheden in het wegdek vliegt.

RUIMTE AAN BOORD

747x322_Espace_Bord-flou

Met een wielbasis van 2.730 mm – één van de grootste in zijn klasse – biedt de CITROËN C5 Aircross zijn passagiers een 'Best in Class' ruimtelijkheid, vooral rond de zitplaatsen achteraan. Daarbovenop komen nog de vele ingenieuze opbergruimtes (groot handschoenkastje, centraal opbergvak) en een kubusvormige koffer met een grote inhoud van 482 l.

ZETELS MET MASSAGEFUNCTIE

747x322_Confort_bord-flou

De brede en zichtbaar comfortabele zetels van de CITROËN C5 Aircross nodigen de passagiers uit voor een ongeziene reiservaring met een buitengewoon comfort. 

De zetels vooraan kunnen voorzien worden van een meerpunts-massagesysteem dat werkt op basis van 8 in de rugleuning ingebouwde pneumatische bobbels. Er is keuze uit 5 massageprogramma's.

597x303_Toit_Pano

PANORAMISCH OPEN DAK

Rij dankzij het panoramisch open dak van de CITROËN C5 Aircross met de haren in de wind zodra het mooi weer wordt. Dit panoramisch glazen dak heeft uitzonderlijke afmetingen en laat gefilterd en aangenaam licht binnenvallen in de cabine. Deze constante luminositeit versterkt ook het gevoel van welzijn aan boord.

Zodra het weer het toelaat, kunt u dankzij een breed schuif- en uitzetpaneel het dak van de CITOËN C5 Aircross openen en van uw omgeving genieten. Dit paneel wordt in de verf gezet met lichtgeleiders.

MOTOREN

De CITROËN C5 Aircross levert bijzonder sterke motorprestaties.

Hij is uitgerust met motoren en versnellingsbakken van de nieuwste generatie en zal de eerste Citroën zijn met een Plug-in Hybrid PHEV-benzinemotor.
1500x646_Superposition_Technos-flou

TECHNOLOGIEËN

GRIP CONTROL MET HILL ASSIST DESCENT CON

VISION 360

ADAPTATIVE CRUISE CONTROL

CITROËN CONNECT NAV

HANDENVRIJE KOFFERKLEP

Deze SUV kan dankzij de Grip Control met Hill Assist Descent Control alle wegtypes aan. Deze technologie – beschikbaar in 5 modi (standaard, zand, sneeuw; alle terrein en ESP OFF) – wordt aangevuld met een ongeëvenaarde functionaliteit die voor controle en veiligheid zorgt: de Hill Assist Descent Control. Deze functie zorgt ervoor dat de CITROËN C5 Aircross traag kan blijven rijden en zijn wegligging onder controle kan houden op bijzonder steile afdalingen.

 

De Vision 360 zorgt voor een wedersamenstelling van de onmiddellijk omgeving van de CITROËN C5 Aircross op uw touchscreen... maar gezien vanuit vogelperspectief! Deze nieuwe invalshoek helpt afstanden en nabije obstakels beter in te schatten. Bijzonder handig voor alle delicate omstandigheden, zoals manoeuvreren in smalle straatjes of in het drukke verkeer.

 

De adaptieve snelheidsregelaar met Stop-functie is een rijhulpsysteem dat uw voorligger detecteert en automatisch de door de bestuurder vooraf gekozen veiligheidsafstand vrijwaart, tot het voertuig stilstaat, en dit door in te werken op het remsysteem en het gaspedaal.

De CITROËN C5 Aircross is uitgerust met navigatie van de nieuwste generatie, Citroën Connect Nav, een geconnecteerd 3D-navigatiesysteem met tal van mogelijkheden. Dit systeem, gekoppeld aan een capacitief 8" HD-scherm dat reageert op vingertopstrelingen, is ook voorzien van stemherkenning voor de bediening van de navigatie-, telefoon en mediafuncties zonder de ogen van de weg af te wenden.

In dit systeem is bovendien de Mirror Screen-functie (o.a. Apple CarPlayTM) ingebouwd waarmee de applicaties van de smartphone via de touchscreen in alle veiligheid bediend kunnen worden. 

520x178_Connect-Nav

De CITROËN C5 Aircross is ook uitgerust met de handenvrije kofferklep die u een geweldige dienst zal bewijzen wanneer u zich met de handen vol naar de auto begeeft. Dankzij een sensor onder de achterbumper kan de kofferklep eenvoudig geopend worden. Het volstaat een beweging te maken met de voet om de kofferklep te openen en te sluiten.

 

 

Top