Geachte klant,

Uw navigator laat u niet meer toe gebruik te maken van de diensten op www.citroen.be.

Voor een aangenamere, gebruiksvriendelijkere en snellere navigatie op de site, nodigen wij u uit een update te maken van uw navigatiesoftware.

Wij hebben voor u 3 softwareprogramma's uitgekozen. U kan deze in alle veiligheid downloaden vanaf de onderstaande links:


Milieu

HDI-TECHNOLOGIE

De HDi-motoren zijn de referentie in hun categorie. Ze vervuilen en verbruiken minder dan de klassieke dieselmotoren en hebben een CO2-uitstoot en een verbruik die 20% lager liggen.
Ze beschikken over een elektronisch gestuurde common rail met directe injectie: de controle van de dosering lucht/brandstof is zo optimaal en de uitstoot van vervuilende deeltjes wordt significant verminderd.

PARTIKELFILTER

De partikelfilter (FAP) die op de HDi-motoren is geplaatst, draagt bij tot de bescherming van het milieu door de onverbrande partikels die door de motor worden uitgestoten, tegen te houden en te verbranden.
Het niveau van de partikeluitstoot van de HDi-motor (dat al bijzonder laag is), haalt met FAP de limieten van het meetbare en gaat verder dan de toekomstige milieunormen van de Europese Unie.

MICRO-HYBRIDE e-HDi

De microhybride e-HDi-technologie koppelt een HDi-motor aan een Stop&Startsysteem van de nieuwe generatie en aan een systeem dat energie recupereert bij het vertragen. Hierdoor wordt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot beperkt terwijl u toch evenveel rijplezier beleeft.
Een spitstechnologie die toch eenvoudig is in het gebruik … Telkens u stopt, wordt de motor uitgeschakeld. Wanneer u het rempedaal loslaat, start de motor automatisch en onmiddellijk zonder dat u iets hoeft te doen.
logo C5 eHDi

DUURZAME ONTWIKKELING

Citroën C5 wordt in Frankrijk geassembleerd op de site van Rennes: een site waar sterk wordt geïnvesteerd in het vrijwaren van het milieu en in de duurzame ontwikkeling. De industriële middelen ervan werden aangepast aan de meest recente technologie, waardoor ze het certificaat ISO 14001 in de wacht kon slepen.